KONYA / AKŞEHİR - Çamlı Şehit Yaşar Soylu İlkokulu

Hüseyin YILMAZ - OKUL MÜDÜRÜ

23/06/2022 tarihinde kurumumdaki görevime başladım. Umarım verimli, başarılı, güzel zamanlarımız olur, tüm paydaşlarımızla birlikte.

Van 100. Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliğini başarıyla tamamladım. Asker Öğretmen olarak askerliğimi yaptım. İdealist bir çizgide öğretmenlik ve yöneticilik hayatım oldu. Hayatım boyunca bilginin, bilimin, ilmin aydınlık meş´alesiyle cehaletin karanlık bulutlarını dağıtma çabasında oldum. Hedefim, her zaman, ahlaklı ve bilgili ve aklın ve kitabın gücüne inanan bir nesil yetiştirmek oldu. Cehaletin gerçek ilacının eğitim olduğuna inandım hep, kitapsız da eğitim olmayacağının bilincinde oldum. Uzun süren öğretmenlik hayatımdan sonra idari kadroya geçtim ve çok verimli bir yöneticilik hayatım oldu. Kurduğum hayalleri tahakkuk ettirdim her daim. Her zaman saygıdeğer öğretmenlerimi, sevgili öğrencilerimi ve kıymetli velilerimi işin içerisine katarak eğitim faaliyetlerini yürütmeye çalıştım. Saygıdeğer öğretmenlerimin de katkılarıyla KOP PROJESİ gerçekleştirdik ve Konya ili genelinde 1738 kurum arasından projesi kabul edilen 75 kurum arasına girdik, devletten 40 Bin TL alarak okulumuza, öğrencilerimizin hizmetine muhteşem bir z-KÜTÜPHANE sunduk ve Kütüphaneye 1000 adet kitap koyduk. Ayrıca okulumuzun tüm eksiklerini giderdik. AİLEDEN MEDENİYETE ve MEDENİYET KİTAPLA KURULUR PROJELERİNİ gerçekleştirdik. 1. ve 2. TUZLUKÇU GELENEKSEL KİTAP OKUMA ŞENLİKLERİNİ gerçekleştirdik, 2. sinde öğrenci-halk-yazar buluşmasını sağladık ve ilk defa ilçeye yazar getirdik, çok ciddi düzeyde katılımlarla. Ve düşlediğim çok şeyi gerçekleştirdim, aklımın erdiğince, gücümün yettiğince, gönlümün elverdiğince. Yöneticilik zamanlarım çok mümbit geçti sayılır şükürler olsun, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin ve nice güzel insanların da müzaheretleriyle. Öğrencilerimin, sevginin, umudun, inancın, barışın, kardeşliğin ve aydınlığın çocukları olmasını arzuladım her daim. Yaptığım çalışmalardan dolayı Başarı ve Üstün Başarı Belgesiyle taltif edildim. Daha nice güzel hizmetler yapmak inancıyla içimde ki umudum hala taze, hayat yolunda karşılaştığımız ya da karşılaşma ihtimalimiz bulunan badirelere karşı. Eğitimin psikolojik, sosyolojik ve felsefi boyutlarıyla ilgili yazdığım ve eğitim olgusunu sarih ve bedihi şekilde olabildiğince derinlemesine tahkik ve tetkik ettiğim ama yayımlamadığım yüzlerce makalem var, birgün muhteşem bir eser haline getirmeyi düşlüyorum. Hayatımda örnek aldığım saygıdeğer üstadlarımın ayarlarında sonsuzlukta makes bulacak eserler ortaya koymak arzusundayım.